Skip to main content

Hotel van der Werff, Schiermonnikoog

Zondag 3 november t/m vrijdag 8 november 2024

Door uw deelname wordt u persoonlijk geholpen om Intensive Care geneeskunde in Nederland in de toekomst verder te brengen. Wij zijn er zeker van dat het intensieve karakter, het beperkte deelnemersaantal, de interactie tussen de deelnemers en sprekers, de grote persoonlijke inbreng en natuurlijk de bijzondere omgeving garant staat voor een onvergetelijke en leerzame ervaring.

Er zijn diverse plenaire voordrachten, discussie onderwerpen, casusbesprekingen, groepsopdrachten, journal clubs, en collectieve wetenschapsvoorstellen. U bereidt voor, luistert, werkt in teams, onderzoekt, argumenteert, presenteert en leert in de afgezonderde rust van het prachtige Schiermonnikoog. In het programma wordt ook aandacht besteed aan de prachtige omgeving van Schiermonnikoog en haar historie. Verder zijn er bijzondere avondlezingen. Daarnaast kunt u het eiland op eigen gelegenheid met de fiets verkennen. De MasterclassIC eindigt op vrijdag na het ochtendprogramma en de lunch.

Organiserend comité

 • Prof dr. Dirk Donker, Cardioloog-Intensivist, UMC Utrecht/Universiteit Twente

 • Dr. Rik Endeman, Intensivist, Erasmus Medisch Centrum, Rotterdam

 • Dr. C.W.E. Hoedemaekers, Internist-intensivist, Radboudumc

 • Prof. dr. A.R.H. van Zanten, Internist-intensivist, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Ede

 • Anita van Zanten, Congresbureau Interactie

Gastspreker

 • Prof. dr. Joost Wiersinga, Internist-infectioloog, Amsterdam UMC

Verblijf op Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is het meest noordelijke bewoonde waddeneiland van Nederland. Het eiland is ongeveer 18 km lang en 3 km breed. Er wonen bijna 1.000 mensen. Jaarlijks wordt het eiland bezocht door ongeveer 300.000 gasten. Een groot deel daarvan is dagtoerist. Schiermonnikoog is erg geschikt voor een dagbezoek omdat de vaartijd van de boot maar 45 minuten is. Het eiland wordt nog steeds langer omdat het aan de oostkant aangroeit. Het meest oostelijk deel van het eiland ligt dan ook binnen de provincie Groningen.

Schiermonnikoog is een paradijs voor fietsers en wandelaars. Alleen degenen die een vergunning hebben mogen hun auto meenemen naar het eiland.

Vervoer

Met de twee moderne veerboten “Rottum” en “Monnik” wordt de veerdienst Lauwersoog – Schiermonnikoog v.v. onderhouden. In circa 45 minuten vaar je naar het autoluwe waddeneiland.

Op het eiland is alleen vervoer mogelijk met de bus en fiets.

Op onderstaande kaart worden de belangrijkste punten op Schiermonnikoog weergegeven.

Een boek, een zakje snoepjes of een cadeautje voor thuis, alles is verkrijgbaar op het prachtige eiland Schiermonnikoog!

Noordertoren

Rottumerplaat

Spar supermarkt

Soepboer fietsverhuur

Hotel van der Werff

Nationaal park

Kobbeduinen

Parkeerplaats

Inschrijven

Een maximum van 24 deelnemers zal uiteindelijk kunnen deelnemen. De voorbereidingstijd voor de MasterclassIC bedraagt ongeveer 50-60 uur en is noodzakelijk om te kunnen participeren.

Inbegrepen

 • Cursusmateriaal ter voorbereiding en tijdens de MasterclassIC
 • Deelnamecertificaat
 • Accreditatie in GAIA
 • Verblijf op basis van volpension van zondagavond vanaf diner t/m vrijdag na de lunch
 • Overtocht Lauwersoog – Schiermonnikoog

De reis- en parkeerkosten in Lauwersoog zijn voor eigen rekening.

Doelgroepen

De MasterclassIC richt zich op fellows IC en intensivisten met een grote interesse in de Intensive Care geneeskunde, zowel klinisch als wetenschappelijk. Een gedegen basiskennis van de Intensive Care geneeskunde is vereist.

Registratie

Inschrijving is op volgorde van aanmelding. Het is niet mogelijk een gedeelte van de MasterclassIC bij te wonen. Er kunnen geen partners tijdens de MasterclassIC verblijven. De deelnamekosten bedragen € 1.750,- per persoon. Inschrijvingen zijn niet overdraagbaar.

Accreditatie

Zie het registratieformulier voor een actueel overzicht.