Hotel van der Werff, Schiermonnikoog

Zondag 7 november t/m vrijdag 12 november 2021

Door uw deelname wordt u persoonlijk geholpen om Intensive Care geneeskunde in Nederland in de toekomst verder te brengen. Wij zijn er zeker van dat het intensieve karakter, het beperkte deelnemersaantal, de interactie tussen de deelnemers en sprekers, de grote persoonlijke inbreng en natuurlijk de bijzondere omgeving garant staat voor een onvergetelijke en leerzame ervaring.

Er zijn diverse plenaire voordrachten, discussie onderwerpen, casusbesprekingen, groepsopdrachten, journal clubs, en collectieve wetenschapsvoorstellen. U bereidt voor, luistert, werkt in teams, onderzoekt, argumenteert, presenteert en leert in de afgezonderde rust van het prachtige Schiermonnikoog. In het programma wordt ook aandacht besteed aan de prachtige omgeving van Schiermonnikoog en haar historie. Verder zijn er bijzondere avondlezingen. Daarnaast kunt u het eiland op eigen gelegenheid met de fiets verkennen. De MasterclassIC eindigt op vrijdag na het ochtendprogramma en de lunch.

Organiserend comité

 • Prof. dr. J.G. van der Hoeven, Internist-intensivist, Radboudumc, Nijmegen

 • Dr. C.W.E. Hoedemaekers, Internist-intensivist, Radboudumc

 • Dr. A.R.H. van Zanten, Internist-intensivist, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Ede

 • Anita van Zanten, Congresbureau Interactie

Verblijf op Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is het meest noordelijke bewoonde waddeneiland van Nederland. Het eiland is ongeveer 18 km lang en 3 km breed. Er wonen bijna 1.000 mensen. Jaarlijks wordt het eiland bezocht door ongeveer 300.000 gasten. Een groot deel daarvan is dagtoerist. Schiermonnikoog is erg geschikt voor een dagbezoek omdat de vaartijd van de boot maar 45 minuten is. Het eiland wordt nog steeds langer omdat het aan de oostkant aangroeit. Het meest oostelijk deel van het eiland ligt dan ook binnen de provincie Groningen.

Schiermonnikoog is een paradijs voor fietsers en wandelaars. Alleen degenen die een vergunning hebben mogen hun auto meenemen naar het eiland.

Vervoer

Met de twee moderne veerboten “Rottum” en “Monnik” wordt de veerdienst Lauwersoog – Schiermonnikoog v.v. onderhouden. In circa 45 minuten vaar je naar het autoluwe waddeneiland.

Op het eiland is alleen vervoer mogelijk met de bus en fiets.

Op onderstaande kaart worden de belangrijkste punten op Schiermonnikoog weergegeven.

Een boek, een zakje snoepjes of een cadeautje voor thuis, alles is verkrijgbaar op het prachtige eiland Schiermonnikoog!

Noordertoren

Rottumerplaat

Spar supermarkt

Soepboer fietsverhuur

Hotel van der Werff

Nationaal park

Kobbeduinen

Parkeerplaats

 • Noordertoren

 • Rottumerplaat

 • Spar supermarkt

 • Soepboer fietsverhuur

 • Hotel van der Werff

 • Nationaal park

 • Kobbeduinen

 • Parkeerplaats

Inschrijven

Een maximum van 24 deelnemers zal uiteindelijk kunnen deelnemen. De voorbereidingstijd voor de MasterclassIC bedraagt ongeveer 50-60 uur en is noodzakelijk om te kunnen participeren.

Inbegrepen

 • Cursusmateriaal ter voorbereiding en tijdens de MasterclassIC
 • Deelnamecertificaat
 • Accreditatie in GAIA
 • Verblijf op basis van volpension van zondagavond vanaf diner t/m vrijdag na de lunch
 • Overtocht Lauwersoog – Schiermonnikoog

De reis- en parkeerkosten in Lauwersoog zijn voor eigen rekening.

Doelgroepen

De MasterclassIC richt zich op fellows IC en intensivisten met een grote interesse in de Intensive Care geneeskunde, zowel klinisch als wetenschappelijk. Een gedegen basiskennis van de Intensive Care geneeskunde is vereist.

Registratie

Inschrijving is op volgorde van aanmelding. Het is niet mogelijk een gedeelte van de MasterclassIC bij te wonen. Er kunnen geen partners tijdens de MasterclassIC verblijven. De deelnamekosten bedragen € 1.650,- per persoon. Inschrijvingen zijn niet overdraagbaar.

Accreditatie

VerenigingStatus
Nederlandse Internisten Vereniging (NIV)
30 punten
Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT)
30 punten
Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC)
24 punten
Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH)
24 punten
Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie (NVA)
30 punten
Nederlandse Vereniging voor Neurochirurgie (NVvN)
30 punten
Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN)
24 punten

Annulering

Annulering door de deelnemer is zonder kosten mogelijk tot zes weken voor aanvang van de masterclass. Bij annulering tussen zes weken en vier weken voor aanvang van de masterclass is de deelnemer 50% van de cursusprijs verschuldigd. Bij annulering later dan drie weken voor aanvang van de masterclass is de deelnemer de gehele cursusprijs verschuldigd.

Organisatie en informatie

Interactie Opleidingen
Horapark 9, 6717 LZ Ede
0318-693501

Hotel van der Werff

Reeweg 2, 9166 PX Schiermonnikoog

Vertrek van Lauwersoog

Vaartijd ca. 45 minuten.
Haven 2, 9976 VN Lauwersoog

Op zondag verzamelen wij ons vanaf 15.00 uur op het parkeerterrein Lauwersoog. Vanaf dit punt vertrekt de boot naar Schiermonnikoog.